Case S-ryhmä: Oppimatka pilveen – Teknologiasta toimintatapoihin

”Teimme siirtymisen digitaaliseen ympäristöön vuosina 2018/2019 ja samalla yhdistimme ensimmäistä kertaa kaikki kaupparyhmämme työntekijät”, kertoo Laura Sonninen SOK:sta. ”Muutosmatkamme pilvipalveluihin oli monivaiheinen ja matkalla tapahtui havahtuminen välineviidakossa”, Laura kertailee.

”Digikummeista tuli meillä viidakkoveitsi, jonka avulla selvitään tuon välineviidakon läpi”, jatkaa Seija Tenhola S-ryhmästä. ”Digikummien avulla huolehditaan työntekijöidemme digitaidoista ja niiden jalkauttamisesta erilaisissa liiketoiminnoissamme”, Seija summaa.

Laura Sonninen ja Seija Tenhola kertovat S-ryhmän opintomatkasta pilvipalveluihin Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa 11.-12.5.2022. Tutustu tapahtuman ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Lauralla on pitkä kokemus sisäisen viestinnän, yhteistyön ja tiedonhallinnan kehittämisestä suurissa organisaatioissa. Monipuolista SharePoint kokemusta on kertynyt lähes 15 vuotta. Viimeiset 3,5 vuotta Laura on työskennellyt SOK:lla ja ollut mukana viemässä S-ryhmää pilviympäristöön. Tällä hetkellä hän vetää PO:n roolissa ketterää tiimiä, jonka työpöydällä ovat niin O365 kehitys ja ylläpito kuin modernien työ- ja toimintatapojen jalkautuskin.

Seijalla on lähes 10 vuoden kokemus S-ryhmän IT-palveluiden työntekijälähtöisestä kehittämisestä. Kokemusta on karttunut monipuolisesti niin intranetin käyttöönotosta kuin Service Deskin pystyttämisestä sovellusten käyttöohjeiden tekemiseen ja kouluttamiseen. Tällä hetkellä Seija vastaa S-ryhmän digikummitoiminnasta ja kehittää S-ryhmän digitaalista työympäristöä yhdessä osuuskauppojen sekä SOK:n eri toimintojen (HR, viestintä, IT) kanssa