Rakenne, metatiedot, käyttöoikeudet, jakaminen?  – mitä kaikkea pitikään ottaa huomioon Teams tiedonhallinnassa

Päivittäinen yhteistyö on useimmiten keskusteluja, kokouksia ja erilaisten dokumenttien työstämistä yhdessä. Uutta sisältöä syntyy jatkuvalla syötöllä, usein usealla eri tavalla ja useaan eri paikkaan. Tiedon löydettävyys kärsii ja käyttäjä törmää siihen ettei oikein tiedä mihin tämä kyseinen tieto pitäisi sijoittaa ja kuka siihen mahdollisesti pääsee käsiksi. Tietoa jaetaan Teamsista, OneDriveiltä ja sähköpostien liitetiedostoina. Kun yhtälöön lisätään vielä organisaation ulkopuoliset käyttäjät, ollaan jo aikamoisessa sekamelskassa.

Miten kaikki tämä pitäisi ottaa huomioon, jotta Teamsin avulla voidaan parantaa tiedonhallintaa? Olisiko huippuunsa viritetty tiimi- ja kanavarakenne toimiva ratkaisu, vai pitäisikö meidän miettiä myös metatietoja? Kuka pääsee tietoon käsiksi ja mitä tapahtuu, kun käyttäjä painaa Jaa-nappia? Jaetaanko jatkossa tiimejä vai ainoastaan kanavia? Kannattaisiko kenties sopia jotain yhdessä myös tiedonhallintaan liittyen?

Tahdon pilvineuvonantaja ja Microsoft MVP Matti Paukkosen M365HPR-puheenvuorossa pureudutaan mm. näihin kysymyksiin ja käydään läpi parhaita oppeja, joiden avulla Teamsista saadaan tiedonhallintaa tukeva työväline.

Matilla on yli 15 vuoden kokemus IT-alalta ja yli 10 vuoden kokemus Microsoft-ekosysteemin modernin työn ratkaisuista.