Case Helen: Low-code/no-code kehittäminen ja Power Platform

”Helen Oy aloitti matkansa kohti low-code/no-code kehittämistä vuoden 2021 loppupuolella. Toiminnan organisoituminen sai uutta vauhtia seuraavan vuoden kesän aikana ja vauhti vain jatkaa kiihtymistään Forward Foreverin kanssa tehtävän yhteistyön voimin”, kertoo Heini Kuusela Helen Oy:stä.

”Matkan alkutaipaleen aikana olemme pyrkineet kasvattamaan omaa ymmärrystämme Power Platformin kyvykkyyksistä sekä luomaan linjauksia mm. siihen, miten ja millaisissa tapauksissa lähdemme hyödyntämään kyseistä alustaa. Konsernimme pyrkii energiamarkkinoiden edelläkävijäksi myös digitalisaation osalta ja haemme parhaillaan low-code/no-code kehittämiselle sitä kuuluisaa sweet spottia osana meidän organisaatiomme monimuotoista software developing, data & AI sekä integraatiokokonaisuutta”, Heini jatkaa.

”Seuraavana askeleena näköpiirissä siintääkin kansalaiskehittäjätoiminnan käynnistäminen, jonka tavoitteena on kasvattaa organisaatiomme henkilöstön ymmärrystä automaatioiden tarjoamista mahdollisuuksista. Ja tietenkin mahdollistaa myös asiasta kiinnostuneille tavat ja työkalut omatoimiseen manuaalisten työtehtävien ja -vaiheiden automatisointiin”, Heini kiteyttää.

Heini Kuusela Helen Oy:stä ja Timo Pertilä Forward Forever Oy:stä ovat puhujina Power Platform Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa 10.5.2023. He kertovat esityksessään Power Platformin roolista Helenillä ja siitä, miten low-code/no-code istuu perinteisen ohjelmistokehittämisen kokonaisuuteen.

Heini Kuusela siirtyi konsulttimaailmasta vastaamaan Helenin digitaalisen työympäristön sekä Power Platform-kokonaisuuden kehittämisestä maaliskuussa 2022. Intohimon kohteena hänellä on digitaalisen työntekijäkokemuksen ja modernien työtapojen kehittäminen M365-palveluita hyödyntämällä. Power Platform -toiminnan käynnistämisen sekä johtamisen lisäksi hän vastaa mm. Helenin M365-kollaboraatiokokonaisuudesta sekä Digilähettiläsverkoston toiminnasta. Omien sanojensa mukaan hän on parhaimmillaan liiketoiminnan ja IT:n välisenä tulkkina ja pyrkii omalla työllään luomaan edellytyksiä organisaation tehokkaammalle toiminnalle.

Timo Pertilä on viihtynyt erilaisissa IT-alan tehtävissä jo 20 vuotta. Hän on Microsoft MVP (Most Valuable Professional). Osaamisalueena laveasti Microsoftin pilvipalvelut, sekä niiden hyödyntäminen täysmittaisesti asiakasorganisaatiossa. Timon erityisosaamisena on ratkaisujen ketterä rakentaminen hyödyntäen Office 365 / Azuren olemassa olevia työkaluja (PowerApps, Power Automate, Logic App, SharePoint, Power BI, Azure SQL, Cognitive Services, Dataverse). Vapaa-aikanaan Timo pitää blogia, jossa hän esimerkkien avulla käy läpi tapoja, joilla organisaatiot voisivat tehokkaammin hyödyntää Office 365:n ja Azuren ominaisuuksia ja palveluja.