Tiedon laadun merkitys tietoperustaisessa päätöksenteossa

”Haluaisin herätellä ihmisiä miettimään tiedon laatua, ja mitä se muutakin on kuin virheettömyyttä”, sanoo Tomi Näränen Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorista. ”On tärkeää myös ymmärtää, miten tiedon laatu vaikuttaa päätöksentekoon”, Tomi jatkaa. ”Ja tietysti pitää löytää ne keinot, joilla tiedon laatua voidaan parantaa”, Tomi päättää.

Tomi Näränen on puhujana Power Platform HPR -tapahtumassa 10.5.2023 ja hän tarkastelee esityksessään tiedon laadun merkitystä tietoperustaisessa päätöksenteossa tapahtuman hengen mukaisesti niin hyvistä kuin pahoista ja rumistakin näkökulmista. Tutustu tapahtuman ohjelmaan sekä puhujiin ja ilmoittaudu mukaan!

Tomi on toiminut IT-alalla 26 vuotta, aloittaen C++-koodarina yksityisellä puolella ja toimii nyt valtionhallinnossa tuotepäällikkönä. Tuotepäällikön tehtävässä Valtorissa hän on toiminut seitsemän vuoden ajan. Työn ohella Tomi opiskeli LUT-yliopistossa tietojohtamista ja johtajuutta. Opiskelujen aikana heräsi kiinnostus tiedon laatuun ja hän teki gradun tiedon laadun merkityksestä tietoperustaisessa päätöksenteossa. Vaikka tutkijan ura ei vetänytkään puoleensa, tuotepäällikön työssä Tomi on kuitenkin pyrkinyt hyödyntämään tietojohtamisen oppeja.