Case Keski-Suomen hyvinvointialue: Automatisoitu SharePoint-pohjainen dokumentinhallintajärjestelmä

Sampo-ohjepankki pitää hyvinvointialueen tärkeät dokumentit hallinnassa. Toteutuksessa tulee esille monet dokumentinhallinnan kompastuskivet ja toisaalta parhaat ratkaisumallit, joissa hyödynnetään monipuolisesti Power Automaten ja Logic Appin kyvykkyyksiä. Ratkaisu on toteutettu SharePoint-alustalle hyödyntäen kehittämistyössä low-code -ratkaisuja.

Sari Rantanen ja Markus Rautio kertovat Keski-Suomen hyvinvointialueen hoito-ohjeiden dokumentinhallinnasta Microsoft 365 ja Power Platfor Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa, joka järjestetään 9.-10.5.2023 Scandic Park Helsingissä ja etänä verkossa. Tutustu tapahtuman ohjelmaan sekä puhujiin ja ilmoittaudu mukaan!

Sari Rantanen toimii Keski-Suomen hyvinvointialueella tietojohtamisen yksikössä kliinisesti erikoistuneena sairaanhoitajana, toimien sähköisen asioinnin tukena ja hyvinvointialueen ohjejärjestelmän pääkäyttäjänä. Sarilla on taustalla palveluprosessien jatkuvaa kehittämis- ja johtamisosaamista sosiaali- ja terveysalan kentältä. Maakunnallinen asiantuntijatyö sote-sektorilla, jossa korostuu verkostojen koordinointi ja tavoitteellinen eteneminen ovat ominta osaamisaluetta. Ohjejärjestelmämme modernisoiminen on ollut mielenkiintoinen matka, jossa on toimintoprosesseja määritelty ja testattu teknisten asiantuntijoiden kanssa. Rinnalla on toimintojen ja prosessien peilaaminen käytännön työtä tekevien hoitajien ja lääkäreiden käyttökokemuksiin ja toiveisiin.

Sari työskentelee aktiivisesti hyvinvointialueella hyödyntäen teknologiaa ja verkostoja, jotta ammattilaisilla on yhtenäiset ja näyttöön perustuvat ohjeet työnsä tueksi unohtamatta kansalaisen oikeutta saada laadukasta palvelua/hoitoa ja tietoa.

Markus Rautio toimii Advania Finlandin Power Platform -liiketoiminnan tuotantopäällikkönä ja tuoteomistajana. Markuksen vetämä tiimi rakentaa moderneja Power Platform toteutuksia hyödyntäen myös kattavasti M365- ja Azure kyvykkyyksiä. Markuksen oma erikoisosaaminen keskittyy Power Platform -palveluiden ja Azuren kognitiivisten kyvykkyyksien hyödyntämiseen osana moderneja data-arkkitehtuuri ratkaisuja.

Markuksen ja hänen tiiminsä tavoitteena on luoda Advanian asiakkaille innovatiivisia, ketteriä ja kustannustehokkaita ratkaisuja Microsoftin tarjoamilla low-code työkaluilla unohtamatta pro-code mahdollisuuksia!