Case Tokmanni: Microsoft Syntex dokumenttien käsittelyn automatisoinnissa

Viekö dokumenttien käsittely liikaa työaikaa? Vai jääkö kiireessä dokumentit käsittelemättä, ja siksi tiedon löytäminen myöhemmin on hankalaa?

Tekoälyn arkipäiväistyminen etenee vauhdilla ja nykyisin AI osaa avustaa mm. SharePoint Online -palveluun tallennettujen dokumenttien sisällön selvittämisessä ja luokittelussa. Tekoälyä hyödynnetäänkin myös Tokmannilla dokumenttien hallinnassa. Sakari Sahamies ja Jarmo Lehto tulevat Microsoft 365 ja Power Platform HPR -tapahtumaan 9.-10.5.2023 kertomaan ja näyttämään, kuinka Microsoft Syntex:in avulla voidaan itse opettaa tekoäly luokittelemaan dokumentit automaattisesti ja poimimaan dokumenteista tiedot metatietokenttiin.

Sakari Sahamies on kokenut IT alan ammattilainen, joka on työskennellyt alalla kohta 20 vuotta. Suurin osa tästä ajasta vaatetus- ja muotialalla. Työkokemusta on kertynyt niin järjestelmätoimittajan kuin asiakkaankin puolelta. Nykyisessä työssään Sakari toimii Tokmannilla IT-tuoteomistajan roolissa. Vastuualueeseen kuuluu Tokmannin osto-, täydennys- ja huolintaosastojen IT-asiat. Hän on vahva tietotekniikan ammattilainen, jota kiinnostaa työssä erityisesti järjestelmien ja liiketoimintaprosessien kehitys.

Jarmo Lehto työskentelee Cloudrivenin modernin työn seniorikonsulttina ja on erikoistunut viestinnän ja tietämyksenhallinnan ratkaisuihin SharePointin ja muiden Microsoft 365 -palveluiden avulla. Hänen on mukana hankkeissa konseptoinnista aina toteutukseen ja kouluttamiseen asti. Jarmo kehittää myös räätälöityjä ratkaisuja hyödyntäen Azuren ja Power Platformin palveluita. Hän kuitenkin painottaa valmisominaisuuksien hyödyntämistä, kun se on mahdollista, ja auttaa asiakkaita käyttämään niitä tehokkaasti. Erityisesti uusi Microsoft Syntex on mullistanut käyttäjien arkea, sillä se mahdollistaa dokumenttien automaattisen käsittelyn tekoälyn avulla.