”En mä oo kuullu tästä mitään” – ruoppaavia ajatuksia sisäisen viestinnän kapeikkoihin

Toimittaja ja valmentaja Anna Perho on HPR-tapahtuman keynotepuhuja. Perho on toimittaja, valmentaja ja sisältöjen moniosaaja. Hän on tehnyt yrittäjänä pitkän uran mediassa: tv- ja radiojuontajana, käsikirjoittajana, tuottajana ja Suomen ahkerimpana kolumnistina. Anna on myös kirjoittanut kuusi tietokirjaa, jotka käsittelevät arjenhallintaa, ajankäyttöä ja vuorovaikutustaitoja.

Anna tarttuu HPR-puheenvuorossan päivänpolttavaan aiheeseen eli organisaatioiden ja yritysten sisäisen viestinnän haasteisiin – ja siihen, miten nuo haasteet voi selättää. Viestinnän haasteista Perho nostaa esiin mm. näitä ongelmia:

  • Asiasta X on kerrottu jo miljoona kertaa, mutta edelleen toimiston käytävillä harhailee ihmisiä, jotka eivät ole aiheesta kuullutkaan.
  • IT-osaston ohjeistus tai viestit ei mene perille talousosaston tyypeille, koska talousosaston tyypit eivät ymmärrä edes teknistä perussanastoa. Ja IT-osaston tyypit taas eivät osaa puhua normaalien ihmisten kieltä.
  • Kanavia on joka sormelle, ja kaikissa inboxit huutavat hoosiannaa.
  • Kukaan ei oikein tiedä mihin viesteihin pitäisi reagoida ja minkä voi jättää sikseen.
  • Viestintä koetaan merkityksettömäksi jankuttamiseksi.

Miten näitä viestinnän haasteita sitten ratkotaan? HPR-puheenvuorossan Perho käsittelee näkökulmia, joilla ongelmia voidaan lievittää sanomalla asiat napakammin, kohdennetummin ja ajatuksella. Puheenvuoron jälkeen jokainen meistä voi olla taas astetta parempi viestijä!

Tätä puheenvuoroa et halua missata – ilmoittaudu mukaan tapahtumaan!