Tekoäly dokumenttien hallinnassa

SharePoint Premium, Microsoft Syntex, Copilot for Microsoft 365 ja muut Microsoftin tekoälypalvelut ovat tulleet avuksi myös dokumenttien hallintaan. Ne voivat auttaa dokumenttien tuottamisessa, mutta myös automatisoida dokumenttien luokittelua, metatiedottamista ja sisällön ymmärtämistä.

Tekoäly on vahvasti mukana Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa, joka järjestetään 21.-22.5.2024 Hilton Strand Helsingissä sekä verkossa. Juha Anttila IITC:stä käskyttää esityksessään tekoälyn dokumenttien kimppuun. Silloin katsotaan, mihin Microsoftin tekoäly pystyy dokumenttien hallinnassa ja mihin ei niinkään.

Juha Anttila on HPR-tapahtuman perustajia. Hän toimii konsulttina ja IITC:n toimitusjohtajana. Juhalla on rautainen kokemus informaation ja erityisesti dokumenttien hallinnan kehittämisestä sekä järjestelmien käyttöönotosta. Hän on työssään tutustunut yli kolmensadan suomalaisen organisaation tiedonhallintaan.

Juha on kokenut projektinvetäjä ja tiedonhallintaprojektin sparraaja. Tietotyön kehittäminen ja verkkopalveluprojektien läpivienti ovat lähellä Juhan sydäntä. SharePoint-maailmasta hänellä on kokemusta 2001 versiosta lähtien. Juha on aktiivisesti edistämässä suomalaisen yrityselämän tiedonhallintaa myös Liikearkistoyhdistyksessä.