Liiketoimintaprosessien AI-tehostaminen: verta, hikeä ja onnistumisia – Case Ecobio Manager

”Kukapa ei haluaisi AI:ta mukaan tehostamaan työtään ja lisäämään turvallisuutta työpaikalla, mutta miten se oikeasti tapahtuu?”, herättelee Jouni Heikniemi Devisioonasta. ”Asiakkaamme joutuivat aiemmin käyttämään merkittävän määrän työaikaa kemikaalien käyttöturvallisuustiedotteiden tulkintaan”, kertoo Toni Suominen Ecobio Oy:stä. ”Vaikka dokumentin muotoa onkin vakioitu regulaatiolla, ne ovat käytännössä vapaatekstidokumentteja, joista oikean tiedon saaminen ulos vaatii ihmiseltä keskittynyttä lukemista”, Toni jatkaa. ”Ecobio Manager korvaa tämän vaiheen seulomalla käyttäjälle oleelliset turvallisuustiedot, jolloin kemikaalien käyttäjät saavat keskeiset turvallisuustiedot helposti käyttöönsä ymmärrettävässä muodossa”, taustoittaa Jouni Heikniemi.

Jouni Heikniemi ja Toni Suominen ovat puhujina M365 HPR -tapahtumassa 21.-22.5.2024. Esityksessään he käyvät läpi generatiivisen tekoälyn käyttömahdollisuuksia kestävän kehityksen edistämiseksi yrityksissä, ja avaavat esimerkin kautta, miten yksinkertaiset ratkaisut ovat monesti parhaita – tai ainakin helpoimpia aloituskohteita.

Toni Suominen toimii Ecobio Oy:n teknologiajohtajana, asiantuntijaorganisaatiossa, joka keskittyy kestävän kehityksen ratkaisuihin. Toni johtaa Ecobio Manager SaaS -tuotteen kehitystä ja on avainasemassa yrityksen visionääristen teknologiatavoitteiden suunnittelussa. Hänellä on vankka kokemus ohjelmistokehityksestä Microsoftin teknologioilla, projektikonsultoinnista ja yrittäjyydestä. Viimeaikaiset uudet edistysaskeleet AI-teknologioiden alalla ovat korostaneet tarvetta kehittää liiketoimintaprosesseja ja kiihdyttää AI-työkalujen integrointia entisestään. Ecobio nojaa keskeisin osin Microsoftin tekoälytuotteisiin tarjotessaan uusia kestävän kehityksen ohjelmistopalvelukokonaisuuksia asiakasyrityksilleen, kuten erittäin ajankohtaiseen kestävyysraportointiin (CSRD), EU-taksonomiaraportointiin, kemikaalien hallintaan ja luontokadon ja ilmastomuutoksen torjuntaan.

Jouni Heikniemi on Devisioonan toimitusjohtaja. Hänen 30 vuoden IT-uransa kattaa softakehitystä, auditointeja, verkkopalveluita, IT-strategiaa ja paljon muuta – niin asiakkaan kuin toimittajankin puolella pöytää. Viime vuosina hän on keskittynyt tekoälyn ja pilvipalveluiden konsultointiin. Jouni on mukana myös Microsoftin Regional Director -ohjelmassa, jossa on maailmanlaajuisesti vain 180 ihmistä. Vuonna 2023 hänet valittiin vuoden Microsoft-vaikuttajaksi.