Microsoft Teams -viimeisimmät uudistukset

Microsoft Teams on vuonna 2021 vielä enemmän kuin aiemmin. Se saa jatkuvasti lisää ominaisuuksia vastaamaan yhä laajenevan käyttäjäkunnan tarpeisiin monipuolisesti. Olet sitten päättäjät, tietotyötä toimistossa tai kotona tekevä tai etulinjan työntekijä, joka työskentelee asiakkaiden kanssa, niin Microsoft Teams mahdollistaa yhteydenpidon ja työn tekemisen entistä paremmin. Tämä on mahdollista koska Teamsissa on otettu käyttöön useita erilaisia innovaatioita ja menty eteenpäin vauhdikkaasti.

Tässä esityksessä kuulet mitä merkittävää uutta Microsoft Teamsiin on julkistettu tai tullut käytettäväksi vuoden 2021 aikana -mutta erityisesti ihan viime hetken uudistuksiin. Sisältö on siis erittäin tuoretta!

YHDESSÄ TEKEMINEN ORGANISAATIOIDEN VÄLILLÄ HELPOTTUU

 

Kukapa meistä pitäisi kauheasti siitä, että Teamsissa on pitänyt vaihtaa sovellus omasta kotiorganisaatiosta vieraaseen? Satunnaisesti tuo vielä on ok, mutta ei silloin, kun sen tekee useita kertoja päivässä. Vierasorganisaatioon siirtyminen käytännössä estää yhteystyön tekemisen kotiorganisaation kanssa. Tämä tulee olemaan historiaa kun Jaetut Kanavat (=Microsoft Teams Connect) tulevat kesällä käyttöön Teamsissa. Uudistus mahdollistaa sen, että toisen organisaation kanava näkyy suoraan omassa tiimilistauksessasi ja sitä kautta keskustelu ja tiedostojen muokkaus onnistuu ilman vierailua!

VIRTUAALITAPAHTUMAT TEAMSILLA

 

Maaliskuun alussa kerrottiin Teamsin webinaariominaisuuksista sekä virtuaalitapahtumista (mm 1000-käyttäjät kokoukset jotka voivat skaalautua jopa 20 000 katselijaan ja useista parannuksista Teamsin kokouksiin) enemmän kuin aiemmin – ja myös sen että nämä tulevat käyttöön maalis-huhtikuun aikana. Koska M365 HPR-tapahtuma järjestetään Teamsilla, tulee osallistujille kokemuksia siitä miten nämä toimivat käytännössä. Kerron esityksessäni näistä lisää sekä jaan myös tietoa siitä miten näillä mahdollisuuksilla järjestetään onnistunut virtuaalitapahtuma (tai webinaari) Teamsilla. Kuulet samalla myös viimeisimmät uudistukset & mitä näihin on tulossa.

POWER PLATFORM ON OLEELLINEN OSA TEAMSIA

 

Mitä mahdollisuuksia omien sovellusten helppo toteutus ja käyttöönotto – vaikka oman tiimin tai yksikön sisällä – mahdollistaa? Miten pääsee helposti alkuun ja mitä oikein on saatavilla? Katsotaan esityksessä miten valmiina olevia sovelluksia pääsee helposti hyödyntämään. Samalla näytän miten omaa tuottavuutta voi helpottaa yksinkertaisesti Power Platformilla.

MICROSOFT VIVA & MUITA TÄRKEITÄ UUDISTUKSIA

 

Microsoft Viva tehostaa Teamsin käyttöä entisestään. Se koostuu neljästä pääosuudesta: Community & Communciation (Viva Connections), Productivity & Wellbeing (Viva Insights) , Knowledge & Expertise (Viva Topics) sekä Skilling & Growth (Viva Learning). Miltä nämä sovellukset näyttävät Teamsin kanssa? Miten niitä voi käyttää tehokkaasti? Microsoft Viva on tärkeä jokaiselle organisaatiolle, koska nykyinen hybridimalli on tullut jäädäkseen. Erilaiset haasteet viestinnässä, hyvinvoinnissa, tiedon jakamisessa ja jatkuvassa oppimisessa koskettavat kaikenkokoisia organisaatioita. Microsoft Viva pyrkii auttamaan kaikissa näissä. Merkittävässä osassa on mm Viva Connections, joka tuo SharePointin kotisivuston (=Intranet) suoraan osaksi Teamsia sekä Viva Learning, joka mahdollistaa jatkuvan oppimisen suoraan Teamsia käyttäen! Viva Insights tuo huhtikuussa käytettäväksi fiksun näytön hyvinvoinnin edistämiseen ja oman fiiliksen jakamiseen.

Microsoft Whiteboard on ollut ollut osana Teamsia jo pitkän aikaa. Maaliskuussa julkistettiin vihdoinkin Whiteboard -sovellus myös Android-laitteille. Odotettavissa on myös muita parannuksia siihen miten tätä virtuaalista valkotaulua voi hyödyntää Teamsin kanssa.

Tehtävälistojen luonti ja julkaisu tiimeille tuli Teamsiin käytettäväksi vuoden 2021 alussa. Maalis-huhtikuussa tämä ominaisuus saa uutta tehoa kun tehtävälistoille voi lisätä tarkistuslistan ja julkaistuja listoja pääsee myös muokkaamaan. Tämä on oleellinen ominaisuus useille organisaatioille, jotka jakelevat & seuraavat tehtävien julkistusta läpi organisaatiohierarkian.

Teamsiin tulee jatkuvasti paljon uusia ominaisuuksia ja uutta opittavaa. Oleellista on kuitenkin se, miten näitä otetaan käyttöön organisaatiossa ja mikä on niiden tarkoitus & hyöty, ettei ihmisille tule infoähkyä kaikesta uudesta. Työtapojen muutosta on tapahtunut viime aikoina valtavasti – mutta osa uusista ominaisuuksista on sellaisia, joissa organisaatioiden kannattaa myös miettiä, miten työskentelyä voitaisiin modernisoida ja kehittää myös jatkossa. Ja on tärkeää myös tiedostaa, ettei jokaista Microsoft Teamsin ominaisuutta ole tarpeen lanseerata organisaation käyttöön heti.  Edelläkävijöiden ja ITn on hyvä olla perillä siitä, mikä on mahdollista ja millä tavoin – jotta voidaan hyödyntää parhaiden ja tärkeimpien ominaisuuksien käyttöönotto. Tämä tarkoittaa myös yhteisiä käytäntöjä sekä koulutusta & käyttäjien tukemista.

Tule kuulolle HPR-seminaariin

 

Käyn toukokuun HPR:ssä esityksessäni lävitse erilaisia Teamsin viimeisimpiä uudistuksia ja mahdollisuuksia esitellen niitä käytäntöjen ja demojen kautta. Jokaisessa esityksessäni on mukana myös vinkkejä & parhaita käytäntöjä niin teho- kuin peruskäyttäjillekin. Suunnitelmissa ole rikkoa tätä perinnettä.

Edessä on siis tiivis ja vauhdikas paketti tuttuun tyyliini! Tervetuloa mukaan!

Kirjoittaja: Vesa Nopanen

Vesku on tunnettu Mr. Teamsina sekä modernin työn puolestapuhujana. Tule kuuntelemaan HPR-seminaariin 6.5.2021 ja ota mukaasi myös Teams-kysymyksiä. Ilmoittaudu seminaariin tästä.