Teams ja vakavampi dokumenttien hallinta

Onnistuuko vakavampi dokumenttien hallinta Teamsilla? Kuinka yhdistää vapaata Teams-projektityötä ja toisaalta TOS/TOJ -tyyppistä tiedon julkaisua ja arkistoimista suoraan Teamsin sisältä?

Näihin kysymyksiin kuullaan vastaukset Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat Online -tapahtumassa 6.5.2020 kun Pirkka Paronen Systems Gardenilta saapuu linjoille.

Pirkka on ollut mukana toteuttamassa erilaisia tiedonhallinnan hankkeita Microsoft-alustalla jo 20 vuotta. Asiakkaita ja ympäristöjä on pienistä urakointifirmoista julkishallintoon ja kansainvälisiin konserneihin, teknologioita muinaisista SharePointin esiversioista tuoreimpiin M365- ja Azure -ratkaisuihin saakka. Haasteet ovat edelleen yllättävän samanlaisia.

Vaikka insinöörille uudet kiiltävät työkalut aina herättävätkin kiillon silmiin, Pirkka pyrkii pitämään fokuksen työkalujen sijaan itse tiedossa ja fiksuissa toimintatavoissa – ne kun ovat lopulta kiinni enemmän ihmisistä kuin järjestelmistä. Myös Teams tarvitsee hallintamallin ja pilvimaailma tiedonohjausta – välineet vain vaihtuvat.