Tiedolla johtaminen kilpailukyvyn moottorina

Power Platform HPR -tapahtuman käynnistää Johanna Orjatsalon keynote -puheenvuoro. Esitys perustuu LUT-yliopistossa parhaillaan käynnissä olevaan, Työsuojelurahaston ja PHP Säätiön rahoittamaan “Tuottavuutta liiketoiminta-analytiikalla” -tutkimushankkeeseen (https://www.lut.fi/fi/uutiset/lutin-tuli-hanke-tarjoaa-yrityksille-kaytannon-keinoja-datatuottavuuden-lisaamiseksi).

Organisaatiot ovat viime vuosina lisänneet investointejaan liiketoiminta-analytiikkaan, mutta tutkimusten ja selvitysten perusteella vaikuttaa kuitenkin siltä, että näistä investoinneista saavutetut hyödyt ovat usein jääneet odotettua vähäisemmiksi. Vuoden 2024 loppuun saakka jatkuvassa hankkeessa selvitetään liiketoiminta-analytiikan liiketoiminnallisia hyötyjä, sekä mitkä liiketoiminta-analytiikan avainresurssit ja hyvät johtamistavat ovat keskeisimmässä roolissa. Uudella tutkimuksella halutaan tarjota yrityksille käytännön keinoja tuottavuuden parantamiseksi, esimerkiksi kuinka suunnitella ja kohdentaa analytiikkainvestointeja entistä tehokkaammin.

Johanna on liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen konkari. Hän on mukana LUT-yliopistossa parhaillaan käynnissä olevassa “Tuottavuutta liiketoiminta-analytiikalla” -tutkimushankkeessa sekä opettaa tutkimustyön ohessa yliopiston Tietojohtamisen ja johtajuuden maisteriopiskelijoita.

Johanna nousee Power Platform HPR -seminaarin lavalle Scandic Parkissa 10.5.! Päivän aikana on luvassa paljon kiinnostavia asiantuntijapuheenvuoroja ja upeita case-tarinoita Power Platformin, Power BI:n ja tiedolla johtamisen maailmasta. Tervetuloa inspiroitumaan ajankohtaisista asiantuntijapuheenvuoroista ja muiden organisaatioiden case-tarinoista!