Tietotyöläisen työntekijäkokemus

”Tällä hetkellä yksi suuri pulma organisaatioissa tuntuu olevan se, että työ pirstaloituu lukuisiin viestintäkanaviin ja järjestelmiin”, sanoo Laura Tiilikainen Cloudriveniltä. ”Microsoftin tuoteperheetkin tarjoavat monta eri alustaa ja tapaa järjestää yhteinen työskentely ja keskinäinen viestintä. Pelkästään Teamsissa keskustelut vilkkuvat silmissä ja punaiset pallukat hälyttävät milloin mistäkin chatista tai kanavasta tulleesta viestistä ja uusia tiimejä sekä kanavia pulpahtelee tuon tuostakin. Tehtävät ja action pointit ovat vähintään neljässä eri paikassa, samaten muistiinpanot”, Laura jatkaa.

”Ja jos vain näyttöruutu mahdollistaa, niin selainikkunoita on auki viisi kerrallaan ja niissä jokaisessa kymmenen tabia odottamassa toimenpiteitä, sitten kun joskus ehtii. SharePointia hyödynnetään lähinnä dokumenttivarastona, josta data-arkeologit kaivavat tulevaisuudessa esiin historiallisia muistomerkkejä. Huhujen mukaan sitä käytetään myös intrana, jossa käydään ehkä kerran viikossa. Tämä informaatioähkyn aika suorastaan kerjää johtamisotetta kollaboraatioalustoille ja hyviä esimerkkejä siitä, miten työskentelyä tässä ympäristössä kannattaa ja voi johtaa. Entä miten tätä työskentelyn muutosta kannattaa johtaa ja mitä se tarkoittaa organisaatiokulttuurille ja sen johtamiselle”, Laura kysyy.

Laura Tiilikainen on puhujana Microsoft 365 HPR -tapahtumassa, joka järjestetään 21.-22.5.2024 Hilton Strand Helsingissä ja verkossa. Tutustu tapahtuman runsaaseen ohjelmaan sekä puhujiin ja ilmoittaudu mukaan!

Laura Tiilikainen on Principal Consultant Cloudrivenillä. Hänen työkenttänään ovat moderni työ ja digitaaliseen ympäristöön soveltuvat yhteisölliset työskentelytavat. Näiden parissa hän on työskennellyt jo toistakymmentä vuotta eri muodoissa ja kokemusta on kertynyt laajasti hyvin erilaisista organisaatioista pienistä suuriin ja yksityisistä julkishallinnollisiin organisaatioihin. Hän seuraa innolla tekoälyn, robotiikan ja metaversen kaltaisia teknologian edistysaskeleita. Samalla hän miettii, millaista digiosaamista ja millaisia valmiuksia arkinen työskentely vaatii myös kaikilta niiltä tavallisilta työntekijöiltä, joille digiasiat ovat vieraampia ja jotka eivät suinpäin innokkaasti riennä kohti uusimpia teknologisia innovaatioita.