Mobiililaitteella käytettävä, keskusteleva Power Apps -assistantti

Esittelyssä PP SM-finalisti: Terho Antila, Fortum

Terho Antila on kehittänyt omalla ajallaan Power Apps-sovelluksen, joka on herättänyt Terhon työpaikalla Fortumilla paljon kiinnostusta. Ratkaisu on mobiililaitteella käytettävä Power Apps -sovellus, jonka kanssa käyttäjä voi keskustella ääntä käyttäen. Sovellus hyödyntää taustalla Power Automate -työnkulkuja ja Azure Function -logiikkaa käyttäjän puheen käsittelyssä ja vastauksen generoinnissa.

Kun Assistant-sovellukselta kysyy esimerkiksi ”Miten voisit auttaa minua tänään?”, saa käyttäjä käsityksen minkälaisia eri toiminnallisuuksia siihen on toteutettuna:

”Hei Terho Antila, Olen avustajasi, jonka tehtävä on helpottaa työsi sujumista. Voin auttaa sinua monin eri tavoin:

  1. Sähköpostien lähettäminen.
    Voit pyytää minua kirjoittamaan ja lähettämään sähköpostin tietylle henkilölle.
  2. Internet-haku.
    Jos tarvitset tietoa mistä tahansa aiheesta, voin suorittaa Internet-hakuja ja jopa lukea erityisiä Internet-sivuja sisällöksi sinulle.
  3. Tapahtumien järjestäminen kalenteriin.
    Voin lisätä muistutuksia kalenteriisi tai tarkistaa tulevat tapahtumat sinulle.

Nämä ovat vain muutama esimerkki siitä, miten voin sinua auttaa. Olen täällä tehdäkseni päivästäsi hieman helpomman! Terveisin, Assistant”

Käyttäjä voi siis käyttää Assistantia esimerkiksi autossa matkalla töihin ilman, että hänen tarvitsee näpytellä kysymyksiä kännykällä tai lukea vastauksia kännykän ruudulta – sen sijaan käyttäjä voi lausua kysymykset ääneen ja kuunnella kuinka Assistant hänelle vastaa.

Assistantia on myös laajennettu normi ChatGPT-kyvykkyyksiä pidemmälle sillä tavoin, että se osaa mm. hakea käyttäjän Outlook-kalenterista tulevat tapahtumat sekä luoda uusia tapahtumia ja tehtäviä käyttäjän antamien ohjeiden mukaisesti.

Tervetuloa mukaan HPR-tapahtumaan 22.11., jossa käydään myös Suomen parhaan Power Platform-ratkaisun SM-kisa! Kisan finalistit esittelevät yleisölle ja tuomaristolle omat ratkaisunsa tapahtumassa. Tutustu PP SM-kilpailun muihin finalisteihin ja ilmoittaudu mukaan tapahtumaan!