Syksyn tapahtuman sisällä järjestetään kaksi tapahtumaa: yksi sali teemoittuu M365:n ytimeen ja toinen sali Power Platformiin. Power Platform HPR järjestää yhdessä Microsoftin kanssa Power Platform –toteutusten SM 2022 –kilpailun. Kilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset organisaatiot, jotka käyttävät joko itse tai yhdessä konsultoivan tahon kanssa toteuttamaansa Power BI-, Power Apps- tai Power Automate –pohjaista ratkaisua.

Tavoitteena on löytää innovatiivisia ns. kansalaiskehittäjäratkaisuja ja innostaa suomalaisia organisaatioita niiden toteuttamiseen ideoita ja kokemuksia jakamalla.

Kilpailuun ilmoittautumisaika oli 27.9. – 15.11.2022. Kisaan ilmoitettiin mukaan runsas joukko laadukkaita ja inspiroivia toteutuksia. Tuomaristo valitsi finalistit 22.11. ja finalistit on nyt julkistettu! Upeisiin finalistitöihin pääset tutustumaan tämän uutisen kautta.

Finalistiratkaisut esitellään Power Platform HPR –tapahtumassa Triplassa 13.12.2022, jossa myös julkistetaan tuomariston valitsema kilpailun voittaja. Finalistit esittelevät työnsä tuomaristolle myös ennen tapahtumaa ennalta sovittuna ajankohtana Teamsin välityksellä.

Kilpailuun ilmoittautuminen on maksutonta. Ensisijainen työn esittelykieli on suomi (myös englanti mahdollinen) ja toiveena on, että kaikki finalistit pääsevät paikan päälle Triplaan 13.12. esittelemaan työnsä.

Finalistien ja voittajan valitsemiskriteerejä ovat mm.

  • Paras käyttökokemus
  • Innovatiivisin teknologian käyttö
  • Suurin vaikutus ympäristöarvoihin (tms, paperin tai muun materiaalin käytön vähenemistä, kun käytetään sovellusta)
  • Paras kansalaiskehittäjän itsensä toteuttama sovellus/automaatio
  • Ratkaisusta saatu hyöty organisaatiolle

Kisan voittajaorganisaatio palkitaan Surface-laitteella. Lisäksi kaikki finalistit pääsevät osallistumaan joulukuiseen HPR & PP HPR tapahtumaan veloituksetta (lipun arvo 995€). Maksuton sisäänpääsy koskee kahta henkilöä/lippua per finalistityö (esimerkiksi kehittäjä ja käyttäjä).

Kisaan toivottiin mukaan laajasti erilaisia Power Platform -ratkaisuja (esim. Power BI-, Power Apps- tai Power Automate –pohjaisia). Tärkeää oli myös, että sovelluksella on käyttäjä, joka hyötyy sovelluksesta.

Kisan tuomaristoon kuuluvat:

  • Axu Paimio, Product Marketing Manager – Business Applications, Microsoft
  • Timo Ruohonen, Specialist, Internal Customer Service and Procurement, kansalaiskehittäjä, UPM Raflatac
  • Timo Pertilä, MVP, konsultti, Power Platform -aktiivi, Forward Forever
  • Katri Valtari, koulutusliiketoiminnan johtaja, Sulava Oy
  • Juha Anttila, toimitusjohtaja, IITC

Kiitos kaikille kisaan osallistuneille ja onnea finalisteille! Voittaja julkistetaan Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa Triplassa 13.12. Vielä ehdit varata paikkasi kisakatsomosta!